Comments: 0

Vannacht om 04:00 uur wakker gemaakt doordat een van de buren enthousiast muziek draaide. Een beetje vage muziek, maar tegen half zes hoorde ik ‘love and marriage’ langskomen. Van die serie uit de jaren negentig, als ik het me goed herinner. Niet echt een riedeltje waar ik voor wakker gemaakt wil worden.

De gedachtes die door mijn hoofd heen gingen tijdens het horen van de muziek, zal ik niet herhalen. Tegelijkertijd weet ik dat ik het mezelf zo wel moeilijk maak. De muziek bleef tot ongeveer half zeven, het moment dat ik op mocht staan. Een kort nachtje dus. Ik stond bozig op en het is me gelukt om dat een vrij groot deel van de ochtend te blijven. Helaas. Op zo’n dag zit ik mezelf lekker in de weg.

Het is allemaal niet verschrikkelijk en meestal lukt het mij beter om de boosheid en irritatie te kanaliseren. Alleen vandaag dus niet.

Mocht jij vannacht ook uit je slaap worden gehouden, door een lieve buur, kun je daar wel op een constructievere manier mee omgaan. Hieronder volgen een aantal tips:

  • Accepteer dat je boos kunt worden. Boosheid hoort gewoon bij de emoties die iedereen heeft.
  • Rampdenken maakt dat je boosheid groter wordt. Rampdenken wil zeggen dat je je zorgen gaat maken over de gevolgen. In mijn geval zou dat betekenen dat ik me alvast zorgen maak over het gebrek aan energie waar ik last van krijg, door mijn slaaptekort. Terwijl helemaal niet zo hoeft te zijn.
  • Tijdens het horen van de muziek kan ik mijn boosheid groter maken door de herrie persoonlijk te nemen. Zo krijgt mijn boosheid vrij spel. Mensen draaien muziek zonder dat ze rekening willen houden met anderen, met mij. Als ik daarvan maak: ze zijn ergens heel blij om en willen daarom graag even dansen. Ik heb gewoon pech. Dan wordt de boosheid minder.

Daarnaast helpt een ontspanningsoefening ook.

Ik ben gelukkig niet de hele dag boos geweest. Het ging aan het eind van de ochtend al weer een stukje beter.

%d bloggers liken dit: