Een boek!

2018 wordt het jaar van mijn boek.

Spannend, een boek schrijven. Iets dat ik mijn hele leven al wil doen, maar waar ik door allerlei excuses en wanen van de dag niet aan toe kwam. Nu ben ik begonnen. Het boek dat ik nu schrijf is fictief. Ik weet zelf nog niet precies waar het over gaat. Ik heb een aantal ideeën in mijn hoofd, die ik nog verder uit wil werken. Ik ben begonnen met een beschrijving van een voorval uit mijn eigen leven. Waar moet ik anders mee beginnen? Het grote voordeel is wel dat ik alles naar eigen inzichten kan aanpassen, dus of wat erover blijft nog iets met het voorval te maken heeft, weet ik nog niet.

Fictie

Ik schreef eerder al wel een non-fictie boek, samen met Karin Smith. Over conflicthantering. Samen schrijven heeft voordelen. Je kunt regelmatig met elkaar sparren. Wat schrijven we wel, wat niet? We hielden elkaar gemotiveerd en bij de les.

Grenzeloosheid

Bij dit boek bedenk ik alles helemaal zelf. Het is grenzeloos. Dat maakt het leuk maar tegelijkertijd ook lastig. Daarom heb ik bedacht dat een blog schrijven over het schrijven me misschien kan helpen. Ik weet niet of het gaat werken, we zullen zien. Waarschijnlijk gaat het zoals alles gaat: soms is het helpend en soms niet. En natuurlijk alle varianten daar weer tussen. Het plan is om Iedere werkdag minimaal twee uur te schrijven en hier twee dagen per week over te bloggen. De ene week op maandag en woensdag en de andere week op dinsdag en donderdag.

Alle suggesties, commentaar, aanmoedigingen zijn welkom.

Ik kijk er naar uit!

Reageren op dit blog?