Comments: 0

Afgelopen vrijdag heb ik mijn eerste hoofdstuk afgerond. Ik had van tevoren alleen bedacht dat ik de 10.000 woorden zou overschrijden, maar niet dat het hoofdstuk ook af kwam. Dit bleek wel het geval. Grappig hoe dat werkt. Toch een beetje een mijlpaal! Zo’n eerste hoofdstuk. Naarmate dit boek vordert, verandert er waarschijnlijk nog wel het een en ander, maar voor nu is het af! Ik was dan ook best trots toen ik vrijdag mijn laptop dichtdeed.

Later die vrijdag, bedacht ik me dat dit wel betekent dat ik maandag een nieuw karakter moet bedenken of een bestaand karakter verder uit moet werken. Dit gaf een dubbel gevoel. Aan de ene kant was daar de uitdaging en de vrijheid van een nieuw karakter, en aan de andere kant was daar die confrontatie met dat lege scherm op maandagochtend. Hoe zou dat gaan?

Wel opties

Gedurende het weekeinde kwamen verschillende opties op, maar ik vond ze geen van allen goed genoeg. Het was wel leuk om zo af en toe in gedachten bezig te zijn met de personages uit mijn boek.

Vanochtend ben ik weer achter mijn laptop gaan zitten en voor het lege scherm heb ik wel even gedubd. Toen ik merkte dat ik alle personages uit het eerste hoofdstuk niet meer paraat had, ben ik ze op een rijtje gaan zetten.  De juiste achternaam bij de voornaam en de rol die ze hebben. Door dit te doen, kreeg ik vrij snel een globaal idee over het personage dat in het tweede hoofdstuk tot leven komt.

Toch anders…

Tijdens het schrijven vormt de personage zich verder en aan het eind van de morgen ziet die er, zoals ik nu wel verwacht, toch weer anders uit. Dat vind ik een van de leukste dingen aan het schrijven. Je weet nooit echt wat er gaat komen.

Ik wens iedereen een verrassende werkweek toe!

%d bloggers liken dit: