Comments: 0

Naar aanleiding van mijn laatste blog vroeg iemand wat mijn doelstelling is. Waarom schrijf ik blogs over mijn eigen schrijfproces? Wat wil ik mensen bieden? En dan natuurlijk ook: wat hebben lezers hieraan?

Die vraag vind ik moeilijk te beantwoorden. Ik zie wel een parallel als ik kijk naar het schrijven van mijn boek. Daar doe ik hetzelfde. Ik begin ergens en dan zie ik wel waar ik uit kom. Zo is het iedere keer weer een verassing wat het die dag gaat worden. Alles lijkt dan mogelijk. Veel vrijheid.

Mijn manier van werken

Met die insteek blog ik ook. Ik zie wel hoe ver ik kom en ik schrijf zolang ik denk iets te melden te hebben. Dat is subjectief en het heeft ook wel iets eenzijdigs. Al hebben reacties wel invloed. Ze zetten me aan het denken en ik wil daar dan ook wel serieus op reageren. Vandaar ook nu dit blog over doelstellingen. Of het gebrek daaraan.

Zoals veel anderen werd ik geveld door de griep en heb ik mijn blog even laten liggen. De eerste twee dagen had ik koorts. Daarna een heleboel gesnotter, gecombineerd met niesen en hoesten. En alsof dat niet genoeg was, raakte ik ook mijn stem kwijt. Op zich als schrijver en redacteur geen probleem, natuurlijk. Maar wel, knap irritant.
Verstandig als ik ben, ga ik dan maar aan de thee met honing om mijn keel een beetje te smeren.
En dan komt het moment dat zo’n middel erger wordt dan de kwaal. Dat is meestal ook het punt waarop ik me weer beter ga voelen.

Dat is nu ook het geval. Ik ben de hele periode, behalve de paar dagen met koorts, wel aan het schrijven geweest, maar sinds een paar dagen schrijf ik weer onder het genot van een kop koffie. Ik weet niet of het aan de koffie ligt, maar het aantal woorden ligt nu al een paar dagen op tweeduizend. Dat is toch vijfhonderd meer dan voor de griep!

Call to action

Ik hoorde, vorige week, dat het handig is om een blog met een ‘call to action’ te eindigen. Dit wil zeggen dat je lezers iets vraagt met het oog op meer interactie. Nieuwsgierig als ik ben, wil ik natuurlijk weten of dat werkt.Hier komt mijn call to action: als je dit blog leuk vindt, kun je dit aangeven door de like-button onderaan de pagina aan te klikken.

Dank je wel!

%d bloggers liken dit: