Nieuw jaar, nieuw boek

Zondagavond 6 januari heb ik de laatste hand aan mijn boek gelegd. Ik heb het al (een paar keer) eerder gedacht en geschreven, maar voor mij is het nu echt goed genoeg. Het kan naar de uitgever. Volgende week schrijf ik de synopsis die nodig is voor het contact met de uitgever.

Toch een uitgever?

Ja, ik probeer een paar grote en een paar kleintjes. Ik wil weten of mijn werk goed genoeg is. Zo niet, kan ik het altijd nog zelf uitgeven. Dit betekent helaas wel dat mijn boek niet meteen beschikbaar komt: uitgaande van de drie tot vier maanden die uitgevers nodig hebben om te kijken of willen publiceren of niet. En zo ja, komt er nog het contact met de redacteur over het boek zelf. Geen idee hoe dat gaat lopen en hoe lang dat gaat duren. Ik ben benieuwd!

Toen ik nog dacht dat ik helemaal klaar was

Op 5 juni 2018 was ik voor het eerst klaar met mijn boek. Die euforie was van korte duur. In de dagen erna kwamen spontaan passages boven die ik echt nog moest veranderen, dus ging ik weer aan het werk. Soms met frisse tegenzin, maar als ik dan eenmaal bezig was en een ‘probleem’ oploste, werd ik daar heel vrolijk van. Om die reden heb ik het aanpassen van mijn boek nooit echt een probleem gevonden. Ik heb nooit de handdoek in de ring willen gooien. Wel een goed teken, denk ik, nu achteraf blijkt dat ik langer bezig was met het aanpassen van mijn boek, dan het schrijven van de eerste versie. Zeker als dat iedere keer zo gaat…

Ik begin nu dan ook gewoon aan mijn volgende boek…

Reageren op dit blog?