Uitgeven en schrijven

Uitgeven

Tijdens het schrijven van mijn vorige blog was ik al tot de conclusie gekomen dat ik mijn boek zelf ga uitgeven, maar ik wilde er nog even over nadenken. Het is nu een ruim een week later en de kogel is door de kerk: ik doe het zelf.

Dat betekent niet dat ik alles zelf doe. Het redigeren van mijn boek doe ik niet zelf. Dat is niet handig omdat ik blind ben voor mijn eigen fouten. Ik lees er over heen. Ik kan alleen het werk van iemand anders redigeren. Gelukkig heb ik een aantal mensen in mijn omgeving die dit heel goed kunnen.

Inmiddels heb ik wel een synopsis geschreven. Een korte blijkt achteraf. Ik had maar een A4-tje nodig in plaats van de maximale vijf A4-tjes. Misschien een beetje te kort door de bocht. Misschien gewoon kort maar krachtig.
In ieder geval handig voor acquisitie-doeleinden. Het kan meegestuurd worden naar pers, boekhandels en anderen.

Nieuwe ideeën

Tijdens het denken over hoe en wat met uitgeven, kwam een idee voor een nieuw boek op. Dit idee heb ik omgezet in een synopsis. Acht hoofdstukken heb ik nu beknopt verder uitgewerkt.
Al schrijvende kreeg ik weer een idee voor een ander boek. Daar ben ik ook mee aan de slag gegaan. Dat gaat meer op de manier van mijn eerste boek. Zonder een van te voren uitgedacht plan. Ik schrijf en zie wel waar ik uit kom.
Ondertussen is het weer wachten op de meelezer. Erg blij mee en ook erg benieuwd!

Reageren op dit blog?