25 gram geluk

25 gram geluk, een boek van Massimo Vacchetta met Antonella Tomaselli

Ninna

Een dierenarts vindt een egeltje van een paar weken. Het egeltje is op sterven na dood. Het weegt amper 25 gram. De man raakt gefascineerd door het beestje en wil het redden. Hij heeft weinig verstand van egeltjes en googlet mensen die dat wel hebben. Alle adviezen die hij van de egel-expert krijgt, volgt hij nauwlettend op. Bang als hij is om het niet goed te doen. Het egeltje noemt hij Ninna.

Afscheid nemen is moeilijk

Hij leert de wereld van de egel steeds beter kennen. Hij raakt gehecht aan Ninna en vreest het moment dat Ninna groot en sterk genoeg is om haar eigen leven te leiden. In het wild, op eigen pootjes. Als het zover is, ontbreekt hem de kracht om dit te doen. Hij kan geen afscheid nemen. Hij maakt zich zorgen. Wat als het niet goed gaat? Hij kan het niet en hij doet het niet. Hij is aan haar gehecht.

Egelopvang

Na Ninna komt hij steeds meer egeltjes tegen. En ieder egeltje is belangrijk. Ieder egeltje heeft een eigen karaktertje. Niet zoals Ninna, maar de diertjes stelen zijn hart. Zijn leven komt totaal in het teken van de egeltjes te staan en hij voelt zich beter dan ooit. De zin in zijn leven is terug. De man is blij.
Hij zet een speciale egelopvang op en wijdt zijn leven aan de zorg voor deze beestjes. Uiteindelijk lukt het hem ook om Ninna vrij te laten.

25 gram geluk. Ik gun het iedereen.

Reageren op dit blog?