Comments: 0

‘Nice to meet you’, glimlacht Keanu Reeves. 
‘Hi’, zegt een voetbal.
‘Hello’, roept een vlag.
‘Hi, I am a sugardaddy looking for a woman I can give anything she wants’, belooft een generaal uit het Amerikaanse leger.
‘Hello beautiful, how are you doing?’, vraagt een hond, en eerlijk is eerlijk, het is er eentje om verliefd op te worden. 

Sinds ik Instagram gebruik, krijg ik vaker van dit soort berichtjes, maar na mijn overstap naar een zakelijk account is dit aantal flink toegenomen. Periodiek houdt Instagram grote schoonmaak, waardoor er een stuk of wat van deze bots verdwijnen, maar ze blijven komen. Het hoort er bij.

Whatsapp voelt directer

Een paar weken geleden werd ik gebeld via Whatsapp. Een 234-nummer zonder naam, maar met een foto van een gedistingeerde, grijze, man. Deze man bleek mij diezelfde ochtend om kwart voor acht ook al te hebben gebeld. Ik weet dat een 234-nummer uit Nigeria komt en veel phishing of ander gedoe ook, dus ik blokkeer het nummer, maar houd er wel een onbestendig gevoel aan over. Misschien gewoon even wennen, denk ik bij mezelf. Toen de berichtjes via whatsapp begonnen, had ik hetzelfde gevoel en dat ging ook over. In de weken die volgen krijg ik genoeg kans om te wennen. Ik word gebeld door andere 234-nummers, soms met, soms zonder foto en ook 225-nummers (Ivoorkust) weten me te vinden. Een keer krijg ik een berichtje uit Engeland.
Mijn irritatie groeit gestaag.

LinkedIn

In december en januari hou ik een blogwinterstop en ik heb besloten om Facebook en Instagram even minder actief te zijn, tenzij de omstandigheden daarom vragen. Gewoon om te kijken hoe dat werkt en wat ik daarvan vind. Even afstand, iets waar ik in deze corona-tijd toch steeds mee oefen. Heroriënteren en dan in februari kijken wat ik doe. Misschien kom ik fris terug op een of beide kanalen, misschien hou ik het bij LinkedIn. We zullen zien. 

De tijd die ik overhoud, ga ik gebruiken om mijn website te vernieuwen, zodat het weer mogelijk wordt om direct te reageren op mijn blogs. Er zijn lezers die het jammer vinden dat dat nu niet mogelijk is (alleen via Facebook), dus dat wil ik verhelpen. 

Gezond 2021!

Ik wens jullie allemaal fijne feestdagen en een gelukkig, gezond en een Covid19-arm 2021!

Ik verheug me op een interactief jaar met echte mensen in plaats van voetballen, vlaggen of een Keanu Reeves-bot.

%d bloggers liken dit: