Comments: 0

Het schrijven gaat weer beter. Al loop ik nu tegen weer andere ‘obstakels’ aan.

Woordkeus is van belang

Niet iedere scene schrijf ik even makkelijk. Ook niet als het wel lukt om te schrijven. Sommige scenes vind ik lastiger schrijven dan andere. Seksscènes bijvoorbeeld. Vanochtend was het weer zo ver. Ik mocht mijn tweede scene schrijven. En die moet natuurlijk verschillen van de vorige. Ik merk dat het lastig is om de juiste woorden te bedenken. Herhaling van woorden is vervelend lezen en ook niet mooi. Dus dat probeer ik te vermijden. Dat maakt het niet makkelijker. Wat dat betreft is het soms echt zoeken.

Daarnaast is het ook gek om een seksscène te schrijven, wetende dat mensen die mij kennen de scenes waarschijnlijk ook zullen lezen. Die gedachte heeft invloed, maar als het me lukt me daar over heen te zetten, is het eigenlijk ook gewoon wel leuk om zo’n scene te schrijven. Wat ze zeggen, merk ik later wel en met wat ze denken, heb ik niets te maken…

Scenes met agressie

Een andere scene die ik vanochtend schrijf is er een met lichamelijk geweld. Dat blijkt ook leuk om te doen. Ik kan mijn fantasie de vrije loop laten. Ik stel me de mensen voor die dingen hebben gedaan, die ik niet op prijs stelde en maak hen lijdend voorwerp. Dat is zonder meer verfrissend en soms zelfs inspirerend.

De afgelopen dagen zit het aantal woorden dat ik schrijf tegen mijn eigen top aan, zo rond de vijftienhonderd. Dat geeft me een goed gevoel. Ik heb mijn flow weer gevonden. Gelukkig!

%d bloggers liken dit: