Comments: 0

Ik moet bekennen dat ik niet goed weet wat ik over de laatste twee schrijfdagen kan vertellen. Het is niet zo spannend. Het is gewoon werken. Daarom twijfel ik ook een beetje of ik over dit schrijfproces moet blijven bloggen.

Twijfels

Want wat schrijf ik erover? Over de twijfels die opkomen tijdens het schrijven heb ik al een keer geschreven. Nu is het wel anders. Het belemmert me namelijk niet meer zo. Ik heb er weinig last van. Als de twijfels opkomen, dan concentreer ik me extra op de tekst en dan gaan ze weer weg.

Wat ook helpt, is het besef dat deze versie nog niet de definitieve is. Ik kan nog van alles veranderen. Het hoeft nu nog niet perfect of goed genoeg te zijn. En als dat moment komt, zie ik wel weer verder. Daardoor stap ik makkelijker over de twijfels heen.

Zo ver was ik eerder nog niet!

De twijfels komen misschien ook op doordat ik nu echt serieus een boek aan het schrijven ben en hierover ook vertel. Het goede nieuws is dat ik inmiddels aan acht hoofdstukken zit, die toegegeven nog niet allemaal af zijn, maar toch het zijn er acht!
Twijfels horen bij bij het doen van nieuwe dingen. Bij het inslaan van nieuwe wegen.
Dit blog is toch weer bijna af, maar de twijfel over het bloggen is er nog. Of het wel een goed idee is. De toekomst wijst het vast en zeker uit!
Vooralsnog blijf ik me nog even extra concentreren en doorgaan.

Fijn weekeinde alvast!

%d bloggers liken dit: